Groene Stad Challenge in Vakblad Groen!

Vakblad Groen heeft deze maand maar liefst vier pagina’s gewijd aan de Groene Stad Challenge! In het artikel lees je hoe de challenge tot stand is gekomen en wat de initiatiefnemers bindt. Ook deelnemers, zoals wethouder Van Dongen van de gemeente Zwijndrecht, vertellen waarom ze meedoen aan de challenge en wat hen dat gaat opleveren. 

‘Meedoen belangrijker dan winnen’

Ook initiatiefnemer en tv-tuinman Lodewijk Hoekstra komt in het artikel aan het woord. Hij vertelt hoe hij de drie organiserende partijen bij elkaar bracht en over de synergie die daaruit is ontstaan. Hoekstra benadrukt dat het bij de Groene Stad Challenge niet alleen gaat om een momentopname, maar om een traject waarbij gemeenten echt ondersteunend worden bij hun vergroeningsopgave. Hoekstra:  ‘[De Challenge is] een leuke en uitdagende wedstrijd voor de titel Groenste Stad of dorp van Nederland, maar vooral een manier om beleidsmakers te helpen door op basis van inzicht concrete handelingsperspectieven te bieden bij het vraagstuk van vergroening. Meedoen is dus veel belangrijker dan winnen.’

Vakblad Groen is al ruim 70 jaar als kennisplatform en vakblad een begrip in de wereld van groen in stad en landschap. Het magazine Groen verbindt de kennis en kunde van professionals van de fysieke leefomgeving met die van de groenspecialisten en organiseert samen met Stichting Steenbreek diverse kennisbijeenkomsten, studiereizen en evenementen.

Interesse in deelname aan de Groene Stad Challenge? Schrijf je gemeente nu in voor de editie 2023!