Dagen
Uren
Minuten

tot de bekendmaking van de resultaten van de derde editie van de Groene Stad Challenge!

Ook de Provincie Drenthe steunt de Groene Stad Challenge!

Ook de Provincie Drenthe ondersteunt de Groene Stad Challenge! Voor de ‘Big Seven’, de 7 grootste gemeenten in Drenthe, neemt de provincie maar liefst 75% van de inschrijfkosten voor haar rekening. Gemeente Coevorden heeft zich reeds aangemeld. Ook de Gemeente Assen, Gemeente Hoogeveen, Gemeente Meppel, Gemeente Emmen, Gemeente Noordenveld en Gemeente Midden-Drenthe zijn van harte uitgenodigd om van de regeling te profiteren!
 

Omgevingsvisie

Volgens de provincie sluit de challenge aan bij de ambities uit de Omgevingsvisie Drenthe, waarin staat dat de biodiversiteit in dorpen en steden moet worden behouden en bevorderd door de kwaliteit van de fysieke leefomgeving te verbeteren. De bijdrage wordt bekostigd vanuit het programma Natuurinclusief Drenthe dat in lijn met de omgevingsvisie een meer #natuurinclusieve samenleving nastreeft.
 

Extra stimulans om te vergroenen 

Ook vanuit het Regiostedenfonds en Herstructureringsfonds hebben diverse gemeenten subsidie ontvangen die bedoeld was voor het stimuleren van fysieke ingrepen ten aanzien van o.a. vergroenen en/of het aantrekkelijker maken van centrumgebieden. Met deelname aan de Groene Stad Challenge wil de provincie gemeenten een extra stimulans geven om verder werk te maken van vergroening op basis van een gedegen analyse.

Interesse in deelname aan de Groene Stad Challenge? Schrijf je gemeente nu in voor de editie 2023!