Meepraten over een Nationale Groennorm en lessons learned op de Vakbeurs Openbare Ruimte

Wat heeft de Groene Stad Challenge editie 2021 aan inzichten opgeleverd? En wat zou een goede norm zijn die overheden kunnen hanteren bij het bepalen van de minimale hoeveelheid groen waar elke bewoner van Nederland in zijn woonomgeving toegang toe moet hebben? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de twee bijeenkomsten die de Groene Stad Challenge organiseert op de Vakbeurs Openbare Ruimte op 5 en 6 oktober in de Jaarbeurs te Utrecht.

Lessons learned – evaluatie Groene Stad Challenge op 6 oktober

Op 6 oktober vertelt Joeri Meliefste (Sweco) wat de eerste editie van de Groene Stad Challenge heeft opgeleverd en waarom het zo belangrijk is dat meer gemeenten mee doen met de challenge. Dit levert namelijk niet alleen de gemeenten zelf veel inzicht op in de mate van groen in hun bebouwde omgeving, maar draagt ook bij aan een beter totaalbeeld van Nederland als geheel. Tijdens de presentatie, die plaatsvindt in de Collegezaal op 6 donderdag oktober om 11:30u,  geeft Joeri een toelichting op de factsheet waarop de belangrijkste wapenfeiten weergegeven zijn.

 Discussie over een Nationale Groennorm voor wijken en buurten op 5 oktober

Een dag eerder, op woensdag 5 oktober om 14:00u, gaan Joeri Meliefste (Sweco) en Lodewijk Hoekstra (NL Greenlabel) met gasten en publiek in gesprek over de invulling van een Nationale Groennorm. Waarom is zo’n norm belangrijk om de vergroening te versnellen en hoe zou zo’n norm er uit moeten komen te zien? Goede suggesties, zoals de 3-30-300-regel van hoogleraar Cecil Konijnendijk, maar ook de norm van 75m2 groen per woning en 50 m2 per bewoner komen ter sprake. Wat is het beste en waarom? Iedereen is uitgenodigd om mee te denken en mee te praten.

Gratis toegang

De Vakbeurs Openbare Ruimte is de grootste Nederlandse vakbeurs over ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van de openbare ruimte. Naast vele stands is er een  Kennisplein over de Natuurinclusieve Stad. Nieuw dit jaar is dat je voor een integraal aanbod tegelijkertijd ook Vakbeurs Mobiliteit (Hal 2) kunt bezoeken. Mobiliteit is immers een belangrijke factor om openbare ruimte leefbaar en gezond te houden. Je (gratis) toegangskaart voor Vakbeurs Openbare Ruimte geldt voor beide beurzen, voor beide dagen. Registreer is gratis!

Reserveer gratis kaarten via openbareruimte.nl

Registreer voor de Vakbeurs Openbare Ruimte 2022

5-6 oktober Jaarbeurs, Utrecht

Interesse in deelname aan de Groene Stad Challenge? Schrijf je gemeente nu in voor de editie 2023!