Groene Stad Challenge 2021 van start!

Lodewijk Hoekstra daagt Nederlandse gemeenten uit om de realisatie van hun groenambities te versnellen! Door deel te nemen aan de Groene Stad Challenge krijgen gemeenten inzicht in hoe groen hun stad of dorp is en hoe ze verder kunnen vergroenen. Dankzij deze inzichten kunnen ze hun groene ambities concreet handen en voeten geven.

“Vaak wordt de aanleg van een nieuw park bijvoorbeeld met gejuich ontvangen, terwijl elders in de gemeente groen wordt opgeofferd voor andere functies,” aldus Lodewijk Hoekstra, initiatiefnemer van deze challenge. “Daarom vormen objectieve data de beste leidraad voor een degelijk vergroeningsplan.”

Groene steden en dorpen zijn essentieel om klimaatverandering op te vangen, biodiversiteit te herstellen en de gezondheid van burgers te bevorderen. Daarom dagen we alle gemeentes in Nederland uit om deel te nemen aan de Groene Stad Challenge 2021!

Hoe gaat de Groene Stad Challenge in zijn werk?

Gemeenten kunnen zich van 1 juni t/m 16 juli en van 21 juli t/m 15 oktober aanmelden, wij doen de rest. Er worden prijzen uitgereikt en aan de groenste steden en dorpen en aanmoedingingsprijzen voor de minder groene. En de daarop volgende jaren komen we gratis terug om de vorderingen te bekijken.

De Groene Stad Challenge 2021 is een initiatief van NL Greenlabel, Sweco en Husqvarna

Als gemeente of provincie deelnemen aan de Groene Stad Challenge 2.0? Schrijf je nu in voor de volgende editie!